BHA (Salicylzuur) producten
Salicylzuur, ook wel bekend als BHA (beta hydroxy acid), is een vetoplosbaar ingrediënt dat diep in de poriën kan werken. Het helpt overtollig talg en ophopingen los te maken, waardoor mee-eters, onzuiverheden en een glimmende T-zone kunnen verminderen. Salicylzuur wordt in internationale skincare ook wel salicylic acid genoemd.
Doordat salicylzuur in de poriën werkt, is het bijzonder geschikt voor de vette en acne-gevoelige huid. Bij regelmatig gebruik kan de huid zichtbaar egaler worden en voelt de huidstructuur gladder aan.
Salicylzuur wordt maximaal 2 tot 3 keer per week gebruikt. Begin rustig met één keer per week en bouw het gebruik op als je huid het goed verdraagt. Overdag is het belangrijk om altijd een SPF te gebruiken.
Ontdek hieronder salicylzuur (BHA) producten en kies de formule die past bij jouw huidtype en huidbehoefte.